top of page

Wie is Eustachius?

Dit is Eustachius.

Hij leefde in de 16e eeuw in het mondaine San Severino Marche, midden-Italië. Naast ongelofelijk goeie wijn drinken op het Piazza del Popolo had hij een voorliefde voor de menselijke anatomie. Toen zijn talent erkend werd, mocht hij in Rome dode mensen opensnijden. Zo ontdekte hij dat nieren bijnieren hebben, dat mensen in hun oor slakkenhuizen hebben zitten (ieuuuww!!) en dat er een buisje aan datzelfde oor zat zonder naam. Dat duurde, zoals u reeds kan veronderstellen, niet lang.

Huis van Eustachius maakt audioproducties: verhalen om naar te luisteren. We gaan ook graag nog een stapje verder en creëren een passende luistercontext om helemaal in het verhaal te kruipen. 

Huis van Eustachius wordt bewoond door Ilse Cox & Evelien Dockx. Twee audiofreaks die elkaar tegen het oor liepen op het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound, Brussel) en daar in 2013 afstudeerden als masters in de Audiovisuele Kunsten - Radio.

Raad van Bestuur: Deborah Vanhaute, Jan Bulckaen, Ann Desmet en Adriaan Van Aken. 

In 2015 werden we geselecteerd voor de allereerste lichting van BAAS, een project van Kavka dat jonge ondernemers steunt. Op die manier legde BAAS mee de eerste baksteen voor Huis van Eustachius. 

bottom of page