top of page
431043ef08bb9edd6b64d848ac4e2284.png

De Potkasten 

De Potkasten duiken deze zomer op. Her en der in de stad, in het park of op de meest verrassende plekken. Meestal in clusters van vijf, soms op hun eentje. Op het eerste zicht hebben ze iets van een verplaatsbaar toilet, maar niets is minder waar. Het zijn mini-audiotheaters die je op verhalen trakteren. 

En dan wordt het toch nog een culturele zomer...

Het Corona-virus spaart de cultuur- en eventsector niet. Veel bedrijven en artiesten zijn tijdelijk gedwongen buiten strijd. Theaters en musea staan leeg, festivals worden geannuleerd en gezamenlijk cultuur beleven lijkt de komende maanden veraf. Om toch gemeenschappelijk verhalen te kunnen beleven, zelfs al is het ieder in zijn eigen veilige luisterkot, bouwen wij onze potkasten. Die zijn uiteraard aangepast aan de noden en veiligheidsmaatregelen die de afgelopen weken ons leven binnenvielen.

Doe mee! 

Om de eerste prototypes te ontwikkelen en het project zo snel mogelijk uit te rollen, hebben wij en onze partners minstens €10.000 nodig. 

De oplossing: haiku's! 

Op 13 maart werd schrijver Peter Thiessen getroffen door het corona-virus. Als schrijver kon hij niet anders reageren dan... door te schrijven. Sindsdien schreef hij elke dag een haiku. Die vormen een bundel die een beeld schept van de lockdown op een poëtische, filosofische manier. Peter is intussen gelukkig genezen maar blijft schrijven tot 8 juni, de dag waarvan hij hoopt dat de café's voorzichtig weer open kunnen. Op 9 juni gaat de bundel met 81 haiku's in druk en kan hij - volkomen virusvrij - bezorgd worden.  

En de opbrengst van die bundel gaat naar - u voelt ons al komen - De Potkasten! 

Steunen met haiku's kan al vanaf 20 euro (wat zou je daar anders mee doen nu de café's nog dicht zijn?)

Deze twee proevertjes krijg je alvast van ons cadeau: 

haiku 2.jpg
haiku 1.jpg

Huis van Eustachius werkt voor dit project samen met:

E.T. Productions

Het Vervolg

Volkan

bottom of page